Hofteleddet er det største leddet vi har i kroppen, og av stor betydning for det meste vi gjør av aktivitet. Hofteleddet er et kuleledd, hvilket gir mye bevegelse, men prisen for all denne bevegelsen er at hofteleddet er mindre stabilt enn om det ikke var et kuleledd, hvilket igjen kan gi mange ulike komplikasjoner i hofta.

Komplikasjoner i hofta kan være ervervet etter skade, eller det kan være medfødte faktorer som spiller inn. Ingen hofter i verden er helt identiske! Noen hofter er grunne, noen er hule, og det er stor variasjon i dekningsgrad i forholdet mellom hoftekule og hoftehule / hofteskål. I kommer også hoftekula i mange forskjellige størrelser, former og fester fra lårhalsen opp i hofteskålen i mange i mange forskjellige vinkler.

At egenskapene til hofteleddet er så variert, gjør at forskjellige mennesker har veldig forskjellig predisposisjon, at vi har veldig forskjellig utgangspunkt, for slitasje, subluksasjon (hoftas plassering i hofteskålen), muskelplager, senebetennelser og mye mer i hofta.

Ved klinikken kan vi hjelpe deg med å undersøke din hofte, og finne den behandlingsplanen som er best tilpasset din hofte, være seg behandling og opptrening / øvelser.

Kiropraktor Joakim Helsing har skrevet mastergradsoppgaven sin om komplikasjoner relatert til hofteleddet, og sekundærplager fra hofteleddet som smerter i korsryggen og smerter i ben; knær, ankel og fot.

Spør oss veldig gjerne om plager relatert til hofteleddet, så kan vi se om vi kan hjelpe deg!

 

Gå til toppen